måndag 28 november 2016

Saffranssockerkaka

 
 
 
Saffranssockerkaka med kokos
 
3 dl socker
2 ägg
1/2 g saffran
175 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
 
Till formen & garnering
 
smör
riven kokos
florsocker
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 g. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffran i smöret och rör ner den och mjölken i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.
 
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
 
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen.
 
4. Pudra florsocker över när den har svalnat.
 
 

 
Bakade denna kaka igår. Nyss provsmakat en bit. Saftig och mycket god. Kommer jag med all säkerhet att baka igen.
 
Ny vecka är igång. Ökade upp min arbetstid till 75 % from idag och ska jobba så i 2 veckor. Kändes bra och det blir nog toppen på vårt nya "jobbhak". Fina grabbar och tjejer att jobba tillsammans med:).
 
Ha en fortsatt fin måndag.
 
Kramis/Heléne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar