måndag 18 september 2017

Happiness is homemade

Hej hopp!
 
I lördags bakade jag knäckebröd. Receptet hämtades ur boken "Baka som en stjärna" av Shireen Selfelt, vinnaren av programmet Hela Sverige bakar 2016.

Supergott!

Prova vet ja👍
 
 
 
 
Frasknäcke
 
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
3/4 dl olivolja
1 1/2 dl kokande vatten
flingsalt att strö över
 
Sätt ugnen på 150 grader och lägg bakplåtspapper i botten på en plåt.
 
Blanda mjöl, kärnor och frön i en bunke. Tillsätt olivoljan och sedan det kokande vattnet lite i taget. Blanda till en smidig, inte alltför lös smet.
 
Häll smeten på plåten och kavla eller tryck ut den med en slickepott till ett jämnt lager. Skär bitar med hjälp av en vass degspade eller kniv och strö över flingsalt.
 
Grädda mitt i ugnen i 50-55 min. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt knäcket stå i eftervärmen ca 15 minuter.
 
Låt svalna helt och förvara dem mörkt och svalt i en burk med tätslutande lock.
 
 
❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Kramis/Heléne
 
 
Bild från Pinterest


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar