söndag 10 maj 2020

Söndagskaka av finaste äggen



Hej på Er!

Hoppas ni alla har en fin söndag. Vaknade tidigt och kickade igång dagen med en långpromenad i morgonsolen tillsammans med Sally. Riktigt skön må-bra-start på dagen.

I veckan var det några sjuka på mitt jobb. Jag fick då hjälp av en riktigt fin kollega som jag jobbade tillsammans med för några år sedan. Lycka och så roligt att få hänga med henne i tre arbetsdagar. I fredags hade hon med en present till mig. Färska ägg från hennes egna hönor🐔. Men ååååh! Tack tack tack snälla Irene❤.




Idag har jag bakat en kardemummakaka av dessa bruna skönheter.






Om ni är lika förtjusta i kardemumma som jag är så delar jag med mig av receptet så ni också kan baka.

💙Kardemummakaka💙

2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
1/2 - 1 msk kardemumma (jag tar 1 msk😋)

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i mjöl, bakpulver och kardemumma.
Tillsätt smält smör blandat med mjölken.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175-200 grader i ca 35 minuter.
Låt den svalna under formen.

MUMS!


Formen som jag har använt har jag köpt här





Egentligen ska man göra en större sats av smeten till denna stora form. Då blir kakan mycket högre och snyggare. Men jag ville inte slösa flera av mina bruna fina ägg😊.




Må gott!

Kramis/Heléne💙


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar